Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën zijn meer dan alleen maar raamdecoratie. Ze bieden niet alleen privacy en bescherming tegen de zon, maar voegen ook een vleugje elegantie toe aan de buitenkant van uw huis. Er bestaan verschillende jaloezieën die geschikt zijn voor gebruik aan de buitenzijde van het raam. Vraag meer informatie of een offerte aan, of breng een bezoek aan de ruim opgezette showroom van Buitink Products. Daar helpen we u graag verder.

Waarom buitenjaloezieën kopen?

Buitenjaloezieën zijn een soort zonwering die aan de b uitenkant van een gebouw worden geïnstalleerd om zonlicht en warmte te reguleren. Ze bestaan meestal uit horizontale lamellen van metaal of kunststof die aan een raam of gevel zijn bevestigd. Deze lamellen kunnen worden aangepast om de hoeveelheid licht en warmte die een gebouw binnenkomt te regelen.

De voordelen op een rij:

  • Temperatuurregulatie: Buitenjaloezieën helpen bij het reguleren van de temperatuur binnenin een gebouw door direct zonlicht en warmte buiten te houden, wat kan leiden tot energiebesparing door minder gebruik van airconditioning.
  • Schitteringsbeheersing: Ze verminderen schittering op beeldschermen, televisies en meubels, wat het comfort in de ruimte verhoogt en de leesbaarheid van schermen verbetert.
  • Privacy: Buitenjaloezieën bieden privacy door nieuwsgierige blikken van buitenaf te beperken, vooral 's avonds wanneer het binnen verlicht is en het buiten donker.
  • Esthetische waarde: Ze kunnen de uitstraling van een gebouw verbeteren en bijdragen aan het architecturale ontwerp.
  • Veiligheid: Ze fungeren als een extra beveiligingslaag voor ramen en kunnen inbrekers ontmoedigen.
  • Energie-efficiëntie: Door het reguleren van de warmte en het licht dat een gebouw binnenkomt, kunnen buitenjaloezieën de behoefte aan kunstmatige verlichting en koeling verminderen, wat kan leiden tot lagere energiekosten.
  • Duurzaamheid: Afhankelijk van het materiaal kunnen buitenjaloezieën duurzaam en onderhoudsarm zijn, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van een gebouw.
  • Aanpasbaarheid: Ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een ruimte, waardoor gebruikers de lamellen kunnen kantelen of optrekken om de gewenste lichtinval en privacy te bereiken.

Uitgebreide mogelijkheden

Kunnen aluminium jaloezieën voor buiten? Buitenjaloezieën kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, afhankelijk van de gewenste uitstraling, duurzaamheid en functionaliteit. Een van de meest voorkomende materialen zijn aluminium en PVC. Aluminium wordt veel gebruikt in situaties waarin roestbestendigheid en duurzaamheid van groot belang zijn. Het is ook mogelijk om te kiezen voor buitenjaloezieën van PVC, al is dit materiaal minder duurzaam dan aluminium. De kleur van het materiaal kan in de loop van tijd namelijk verkleuren door direct zonlicht. Om die reden kiest men veelal voor buitenjaloezieën van aluminium. We kunnen de buitenjaloezieën geheel voor u op maat vervaardigen.

Montage

Buitenjaloezieën monteren begint met het nauwkeurig meten van het raam. Vervolgens bepaalt u de montageplaats: op het kozijn, de muur of in de dagopening. Markeer waar de beugels komen, boor gaten en bevestig de beugels stevig. Hang de jaloezie in de beugels en bevestig eventuele zijgeleiders. Test de werking en zorg dat alle schroeven goed vastzitten. Raadpleeg altijd de handleiding van het specifieke product voor gedetailleerde instructies. Indien gewenst nemen wij de montage van de buitenjaloezieën van u over.

Onderhoud

Hoewel buitenjaloezieën zijn ontworpen om weerbestendig te zijn, verlengt regelmatig onderhoud hun levensduur. Reinig de lamellen regelmatig met een zachte borstel of doek om stof en vuil te verwijderen. Controleer ook de mechanica en smering om een soepele werking te garanderen.

Showroom

We kunnen ons voorstellen dat het praktisch onmogelijk is om zonder de mogelijkheden in levende lijve te zien, een goed beeld te krijgen van hoe het eindresultaat ongeveer wordt. Om die reden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan een van onze showrooms in Apeldoorn of Duiven. We vragen u wel om van tevoren een afspraak te maken, zodat we zeker weten dat we u alle tijd en aandacht kunnen geven die u verdient.

Wat kosten buitenjaloezieën? Vraag een offerte aan

Bent u benieuwd naar wat een buitenjaloezie kost? Vraag geheel vrijblijvend een offerte of brochure aan of breng een bezoek aan onze showroom. We laten u graag zien wat er voor uw budget zoal mogelijk is. Neem voor het inwinnen van meer informatie of deskundig advies gerust contact op door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, vervolgens komen we zo snel mogelijk weer bij u terug met meer informatie.

Op koningsdag zijn wij in Apeldoorn en Duiven de gehele dag gesloten. Fijne koningsdag!