Laag plafond garagedeur

Zit er een laag plafond in de garage, en is het daardoor moeilijk om een passende garagedeur te vinden? Er bestaat een speciale laagplafond garagedeur die rechtshandig omhoog en omlaag gaat, waardoor alle ruimte in en voor de garage benut worden. De garagedeur zorgt voor maximale doorrijhoogte en minimaal plaatsverlies aan het plafond. In ons assortiment vindt u laagplafond garagedeuren in diverse uitvoeringen. Vraag een brochure aan voor meer informatie of breng een bezoek aan een van onze showrooms.

Wat is een laagplafond garagedeur?

Een laagplafond garagedeur staat ook wel bekend als een lage overheaddeur of een compacte garagedeur. Dit is in feite een garagedeur die specifiek is ontworpen voor garages met beperkte verticale ruimte. Deze deuren hebben doorgaans een lager profiel en nemen minder ruimte in beslag boven de opening van de garage. Dit betekent dat ze efficiënt kunnen functioneren in garages met plafonds die lager zijn dan de standaardhoogte, wat vaak voorkomt in oudere huizen of bij garageverbouwingen waarbij er beperkte ruimte is tussen het plafond en de bovenkant van de garagedeur. De compacte constructie en het ontwerp van deze deuren maken ze perfect geschikt voor situaties waarin een standaard garagedeur simpelweg niet zou passen.

Verschillende soorten laagplafond garagedeuren

We leveren verschillende soorten laagplafond garagedeuren, waaronder de Silento.2. Dit is een garagedeur die gemaakt is van aluminium. Deze variant is licht in gewicht, duurzaam en stabiel. Heeft u al eens kennis gemaakt met de Gecco? Dit is een laagplafond garagedeur die aan het plafond gemonteer dowrdt en is uitgerust met een zeer geruisloze motor. Hij is uitgerust met optilbeveiliging en beschikt over obstakel herkenning, waardoor mogelijk letsel bij de garagedeur voorkomen wordt. Hoeveel ruimte er bij aanbouw nodig is, is afhankelijk van het systeem. Het Silento.2 systeem heeft 76mm nodig, terwijl de Gecco maar 53mm nodig heeft.

Voordelen van een laagplafond garagedeur

Een van de belangrijkste voordelen van een laagplafond garagedeur is dat deze gemakkelijk geïnstalleerd kan worden zonder dat het plafond van de garage verhoogd moet worden. Dit bespaart veel tijd en geld. Hierdoor wordt de ruimte efficiënt benut en blijft het esthetische karakter van de garage behouden.

Een laagplafond garagedeur kent ook de volgende voordelen:

  • Ruimtebesparing: Laagplafond garagedeuren nemen minimale verticale ruimte in beslag, waardoor er meer ruimte beschikbaar is voor opslag of andere activiteiten in de garage.
  • Esthetisch aantrekkelijk: Deze deuren hebben een strak en modern ontwerp dat bijdraagt aan de algehele uitstraling van de woning of bedrijfsruimte.
  • Energie-efficiëntie: Door de goede isolatie van laagplafond garagedeuren wordt warmteverlies geminimaliseerd, wat resulteert in lagere energiekosten.
  • Veiligheid: Ze zijn vaak uitgerust met geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals automatische vergrendelingssystemen en beveiligingscamera's.
  • Gemakkelijk te onderhouden: Deuren met een laag plafond vereisen doorgaans minder onderhoud en zijn duurzaam, waardoor ze een kosteneffectieve keuze zijn op lange termijn.
  • Soepele bediening: Ze kunnen vaak worden geautomatiseerd voor moeiteloze bediening en gemak bij dagelijks gebruik.

Verschillende stijlen en materialen

Laagplafond garagedeuren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waardoor ze naadloos kunnen worden aangepast aan de uitstraling van uw huis. Of u nu kiest voor een klassieke sectionaaldeur of een moderne roldeur, er zijn tal van opties om aan uw behoeften en smaak te voldoen.

Inclusief montage

Het is van groot belang dat de garagedeur op de juiste manier gemonteerd wordt. Daarom raden we aan om de montage te allen tijde over te laten aan een professional. Neem voor het bespreken van de mogelijkheden gerust contact op, we helpen u graag verder.

Vraag een brochure aan of neem contact op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een laagplafond garagedeur in uw woning of bedrijfspand? Bekijk de website voor meer informatie of vraag vrijblijvend de gratis brochure aan. Heeft u een vraag over de aanschaf en het laten plaatsen van een garagedeur? Neem gerust contact op voor meer informatie door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, vervolgens komen we zo snel mogelijk bij u terug. Wist u dat het ook mogelijk is om een bezoek te brengen aan een van de showrooms van Buitink Products? We vragen u wel om vooraf een afspraak te maken, zodat we de benodigde tijd voor vrij kunnen maken. Wat kunnen we voor u betekenen?

Woensdag (12-06) en donderdag (13-06) zijn wij in Duiven gesloten. Telefonisch zijn wij wel bereikbaar.